Tweede huis Hongarije kopen

Een tweede huis kopen in Hongarije

Woont u in Nederland of België en overweegt u een tweede huis in Hongarije te kopen? De website huis-kopen-hongarije.nl biedt u alle informatie welke u nodig heeft om een tweede huis in Hongarije te kunnen kopen. Niet alleen vindt u op deze website een groot aanbod huizen en vakantiehuizen die te koop staan in alle delen van Hongarije, u vindt hier het aanbod van Hongaars Huis met vele mogelijkheden in diverse regio's van Hongarije. Deze website is dan ook onmisbaar als u op zoekt bent naar uw ideale tweede huis in Hongarije. Ook als u op zoek bent naar een vakantiehuis in Hongarije.

Uw huis in Hongarije kopen via een makelaar
Indien u een huis in Hongarije wilt kopen en u bent niet bekend met het Hongaars rechtsysteem en u spreekt ook geen Hongaars, is het in de meeste gevallen verstandig uw eerste of tweede huis in Hongarije te kopen met behulp van een makelaar. zodat u contact hebt met iemand die verstand heeft van onroerend goed in Hongarije, de praktijk en wetgeving en samenwerkt met een geregistreerde advocaat in Hongarije. Zij weten ook welke regels er gelden voor buitenlanders met betrekking tot de aanschaf van onroerend goed in Hongarije. Net zoals in Nederland of België krijgt u bij de aanschaf van onroerend goed een koopcontract en wordt één en ander vastgelegd in het kadaster. In Hongarije gaat dit via tussenkomst van een advocaat. Voor u, als potentiële koper van een tweede huis in Hongarije, een zekerheid dat het onroerend goed ook echt op uw naam wordt gesteld en in de onroerend registers van Hongarije wordt geregistreerd.

Zelf uw huis gevonden en hulp nodig?
Als u het huis van uw dromen gaat vinden bij een Hongaarse makelaar of Hongaarse eigenaar die geen woord over de grens spreekt, ook dan kunt u Huis Kopen Hongarije inschakelen voor hulp.

Overdrachtsbelasting
Ook in Hongarije kent men het begrip overdrachtsbelasting. Indien u een tweede huis in Hongarije koopt, bent u aan de overheid overdrachtsbelasting verschuldigd. Ten tijde van het schrijven van deze tekst, december 2017, was dat 4 % van de koopsom.

Tweede huizen in Hongarije zijn (nog steeds) goedkoop
Één van de redenen om in Hongarije een tweede huis te kopen, is de lage prijs van onroerend goed. Vanaf een 25.000 euro kunt u al een heel leuk huis in Hongarije kopen. Houdt u er wel rekening mee dat in bijna alle gevallen een gekocht tweede huis in Hongarije gemoderniseerd zal moeten worden en dat ook geld kost. Ook al zijn de arbeidskosten in Hongarije laag, materialen zijn in Hongarije niet goedkoper dan in Nederland of België. Een renovatie of modernisering van een tweede huis in Hongarije kan ook in de papieren lopen.