(Ver)Bouwen

Aannemer in Hongarije zoeken
Wie een aannemer in Hongarije zoekt, zal al snel tot de conclusie komen dat dit niet zo eenvoudig is. Vakkundige aannemers in Hongarije vinden die ook nog eens beschikbaar en betrouwbaar zijn, valt niet mee. Zeker niet als u een betrouwbare aannemer zoekt in Hongarije die ook nog eens Nederlands, Engels of Duits spreekt. Hongaarse aannemers hebben een heel andere mentaliteit hebben dan Nederlandse of Vlaamse aannemers. Dat merkt u al snel als u een Hongaarse aannemer inschakelt voor een verbouwing, nieuwbouw of renovatie. Er zijn minder garanties dan u gewend bent bij Nederlandse of Vlaamse aannemers.

Wellicht kunnen wij u helpen met het adres van een geschikte aannemer, meldt u hiervoor aan via het contactformulier.

Deze aannemers in Hongarije hebben ook ervaring met de aanleg van een zwembad bij een vakantiehuis of de realisatie van een gastenverblijf bij een boerderij, Tanya of woning.. Hier vindt u aannemers in Hongarije die in het Nederlands kunnen communiceren.

Hieronder daarom enkele tips en aanbevelingen voor wat betreft het zoeken van een geschikte aannemer in Hongarije.

Tips en aanbevelingen bij in arm nemen makelaar Hongarije
Het is niet eenvoudig om er achter te komen of iemand die zich in Hongarije als aannemer presenteert ook daadwerkelijk aannemer is. Er is geen register van erkend aannemer of zo. En al helemaal niet van aannemers in Hongarije die Nederland, Duits of Engels spreken.

We hebben dan ook de volgende aanbevelingen en tips voor u.
* Vraag om referenties en trek deze na.
* Vraag om een schriftelijke offerte en laat de werkzaamheden specificeren
* Betaal niet per uur maar per (afgeronde ) opdracht
* Betaal zo min mogelijk vooruit
* Maak duidelijke afspraken over de te gebruiken materialen
* Leg de verbouwing tussentijds vast door regelmatig foto's te maken
* Spreek af binnen welke periode de werkzaamheden zijn afgerond
* Maak afspraken over materiaal wat afgevoerd moet worden. Zorg er voor dat het materiaal netjes wordt afgevoerd en niet op uw terrein achter blijft of in de natuur gedumpt wordt
* Als u niet wilt dat er in je huis gerookt wordt.. Veel Hongaren roken..
* Als u een factuur ontvangt voor gedane werkzaamheden. Zorg ervoor dat het volledige naam en adres op de factuur staat en een specificatie van de werkzaamheden.
* Laat de btw ook duidelijke op de factuur zetten. Als u het huis ooit met winst verkoopt en winstbelasting in Hongarije moet betalen, mag u de gemaakte kosten voor verbouwing of renovatie van de winst aftrekken. Er moeten echter wel gespecificeerde bewijzen zoals facturen zijn.

BTW in Hongarije
Als u een huis in Hongarije laat verbouwen door een Hongaarse aannemer, houd er dan rekening mee dat er BTW van toepassing is op verbouwingen. De aannemer moet die BTW afdragen aan de Hongaarse belastingdienst.

Plaatselijke aannemer inschakelen
U kunt natuurlijk ook een plaatselijke aannemer in Hongarije inschakelen. Graag helpen onze makelaars u daarmee verder.

De kans is groot dat er ook in uw regio in Hongarije huizen staan die verbouwd zijn door plaatselijke of regionale aannemers. Ga langs deze huizen en probeer contact met de eigenaar te krijgen. Zo komt u ook aan adressen van betrouwbare aannemers. Ook hier geldt, betaal per opdracht en niet per uur. Betaal niet te veel vooruit en laat alles schriftelijk vastleggen. Alleen dan is de kans groot dat uw huis correct wordt gerenoveerd en de aannemer dit binnen de overeengekomen tijd doet.